En este momento estás viendo L’equip de l’IES Porçons (Aielo de Malferit) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat
  • Comentarios de la entrada:Sin comentarios

L’equip de l’IES Porçons (Aielo de Malferit) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat Politècnica de València.

La competició va comptar amb la participació de 7 equips de 6 centres. L’equip guanyador representarà a la Universitat Politècnica de València en la fase final de la Lliga, que se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

7.3.2018.- El Paranimf de la Universitat Politècnica de València va acollir de l’1 al 3 de març la celebració de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Set equips de sis centres d’educació secundària i batxillerat van participar en l’activitat i defensaren posicions a favor i en contra sobre el tema d’enguany: «L’humor té límits?».

L’equip de l’IES Porçons (Aielo de Malferit) va resultar guanyador d’un debat final disputat amb l’equip del Col·legi Mare de Déu de l’Olivar (Alaquàs). D’altra banda, els equips de l’IES Maria Carbonell i Sánchez (Benetússer) i de l’Escola La Masia Cooperativa Valenciana (Museros) van estar semifinalistes.

L’IES Porçons (Aielo de Malferit) serà per tant qui represente a la Universitat Politècnica de València en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que comptarà amb la participació de 14 universitats i se celebrarà enguany a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018.

Des de l’any 2014, la Xarxa Vives impulsa aquesta activitat que permet als estudiants de secundària i batxillerat millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat compta enguany amb 5.000 estudiants de 135 centres docents d’Andorra, Catalunya i el País Valencià, unes xifres que representen un increment del 30% en la participació respecte a l’edició de l’any anterior. Entre els mesos de gener i març, s’han disputat més de 200 debats al voltant del tema «L’humor té límits?» en les fases classificatòries dutes a terme arreu de les 14 universitats que s’han sumat a la iniciativa.

Els equips finalistes de les dues modalitats de la competició es trobaran a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 19 d’abril. De l’11 al 13 d’abril es disputarà la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que enfrontarà els equips finalistes de les fases classificatòries ja celebrades. D’altra banda, del 16 al 19 d’abril s’enfrontaran els equips d’universitaris. Els grans debats finals i actes de lliurament de premis tindran lloc els dies 13 i 19 d’abril, respectivament.

A la fase final de la competició han arribat 14 centres docents que han competit per les 14 universitats participants. Les semifinals han estat disputades pels equips de l’IES Benigasló de la Vall d’Uixó (Universitat Jaume I), l’Escola Ginebró de Llinars del Vallès (Universitat Pompeu Fabra), l’IES Ramon Muntaner de Figueres (Universitat de Girona) i l’IES Josep Segrelles d’Albaida (Universitat de València).

FASE LOCAL DE LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA
Data: 1-3 de març
Centre guanyador: IES Porçons (Aielo de Malferit)
Composició de l’equip: Carme Beneyto Pastor, Begoña Belda Nadal, Maria Juan Belda, Nerea Mateu Belda, Aida Navalón Aparici i Marc Gandía Silvestre (capità).

L’equip de l’IES Josep Segrelles d’Albaida venç a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, a la Universitat de València

 

FASE LOCAL DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Data: 8, 9 i 10 de febrer
Centre guanyador: IES Josep Segrelles (Albaida)
Composició de l’equip: Alejandro Grimaltos Tolsà, Sílvia Rodríguez Franch, Natàlia García Forner, Àngel Castillo i Martí, Jessica Mascuñan Longueira i Miquel Vanyó Gironés (capità).


Videos dels debats: IES Porçons

Porçons (UPV) – Institut Vic (UVic · UCC)

Porçons (UPV) – Montjuïc (UB)

Benigasló (UJI) – Porçons (UPV)

El Carme (UdL) – Porçons (UPV)

Videos dels debats: IES José Segrelles

Pare Manyanet (UAO) – Josep Segrelles (UV)

Josep Segrelles (UV) – Martí l’Humà (URV)

Can Roca (UAB) – Josep Segrelles (UV)

Josep Segrelles (UV) – Ginebró (UPF)

Semifinal: Benigasló (UJI) – Josep Segrelles (UV)

Deja una respuesta